• Glo-01
  • Glo-02
  • Glo-03
  • Glo-04
  • Glo-05

Extended and remodelled Students’ Union bar

Glo Bar was a collaboration with designers Wolfgang & Heron to refurbish the bar, café and nightclub at Nottingham Trent University’s Students’ Union.

A new glass extension brings light into the heart of the deep plan bar, and the deck provided some much needed external space for the café to open onto, alongside an existing pedestrian entrance.

The design totally restructured the existing space, removing clutter and bottle-necks, and created flexibility through rationalising the ancillary spaces. The venue was also given a new, prominent and inviting frontage with an illuminated straight-flight stair to provide direct access from the street.

Glo Bar
Refurbishment & extension of students’ union
for Nottingham Trent University
Nottingham
Cost: £400,000
Completed – 2000